06
SEP 2016
Echipele au inclus tineri developeri, experți în programare, UX designeri, start-up tech-uri și studenți. Aceștia au lucrat alături de mentori din domeniul medical și experți în dezvoltarea de aplicații software și hardware.
Câștigătorii e-HEALTH HACKATHON au fost:
Premiul I (1.500 de euro) – echipa Pompierii Paramedici – pentru dezvoltarea unei platforme de e-learning și a unei aplicații pentru pregătirea pompierilor care vor deveni paramedici. Ulterior, platforma poate fi dezvoltată și pentru pregătirea altor categorii de personal din sistemul de urgență.
Premiul II (1.000 de euro) – echipa 10 Seconds – pentru dezvoltarea unei aplicații bazate pe tehnologia Google care permite asistenților din triaj completarea vocală a fișelor pacienților sosiți la Unitatea de Primiri Urgențe. Astfel, timpul de completare se reduce cu 80%.
Premiul III (500 de euro) – echipa Rezident – pentru dezvoltarea unei aplicații care moderează relația de formare și supervizare între medicii rezidenți și îndrumătorii lor. Ulterior, aplicația poate fi extinsă și la alte specialități.
Mențiuni:
echipa Mobile Kinetics – pentru dezvoltarea unei aplicații destinate medicilor specialiști care grupează protocoalele de tratament în urgență.
echipa News – pentru dezvoltarea unei aplicații de Early Warning Score, prin coleralea semnelor vitale monitorizate în timp real a pacienților din UPU.
echipa Life Coders – pentru dezvoltarea unei aplicații de mobil care detectează automat apelul la 112 și transmite, prin SMS, un profil complet al persoanei care apelează, precum și locația ei.
“Deseori, în medicină, tehnologia este privită drept dușman. Însă noi, în medicina de urgență am realizat de mulți ani că tehnologia poate fi un aliat atât pentru doctori, cât și pentru pacienți. România a fost printre primele țări din lume care a adoptat sistemul de telemedicină și l-a extins la nivel național. În ultimul an, am adoptat și tehnologiile mobile cum ar fi dezvoltarea aplicației DSU, iar în perioada următoare va porni cel mai ambițios proiect de informatizare a sistemului de urgență, prin dotarea cu tablete. Susținerea tinerilor programatori prin organizarea e-HEALTH HACKATHON este nu doar firească, dar și necesară”, a declarat dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.
„Lumea de astăzi cunoaște o răspândire a tehnologiilor mobile, IOT, VR și nu numai. De ce să nu le folosim pentru a face un bine comun? Uneori soluțiile sunt atât de simple! Evenimentul a avut și un rol educativ, la care au participat tineri de excepție, minți sclipitoare care au dorit să inoveze pentru un domeniu ce are mare nevoie de ajutorul tuturor.
Să punem tehnologia în slujba pacientului și a medicilor din medicina de urgență, care se afla tot timpul sub presiune – mi se pare o misiune nobilă. Zeci de tineri s-au înrolat necondiționat Explorăm astfel de oportunități și aducem împreună comunitățile de developeri ca să scrie cod și să ajute la rezolvarea unor probleme stringente,” a declarat Carmen Ciulacu, owner The HACK, co-organizator al evenimentului.
Evenimentul a fost organizat de GDG Bucuresti (Google Developer Group) și Departamentul pentru Situații de Urgență.e-HEALTH HACKATHON is powered by Fundația pentru SMURD și Fundația Vodafone România.
Partener principal: Total Soft - Charisma Business Suite - solutii ERP & HCM.
Parteneri: Coca Cola HBC România, Unilever și Jerry’s Pizza.