Politica CSR
Ultima actualizare: 01.11.2022
Total Soft S.A. nu are un rol doar în faţa clienţilor, furnizorilor sau angajaţilor săi, ci şi a comunităţii şi mediului înconjurător. Total Soft S.A. înțelege deplin rolul multidimensional pe care o organizaţie trebuie să și-l asume în societate. De aceea, de peste 28 de ani investeşte în iniţiative cu impact social.
Prin implicarea în diverse proiecte, TotalSoft reușește să fie un bun exemplu pentru comunitate. Programele sale de CSR implică susţinerea iniţiativelor culturale, educative, de protecţie a mediului, donații pentru copiii defavorizați social, precum și recunoașterea excelenței în diverse domenii -
https://totalsoft.ro/compania/responsabilitate.
Responsabilitate față de angajați
Investim în angajații noștri pentru ca aceștia să-și dezvolte cunoștințe și abilități profesionale necesare să-și îndeplinească în mod eficient rolurile. Ne ajutăm angajații să-și atingă potențialul prin investiţii în programe de training personalizate și oferirea unui mediu de lucru sigur pentru angajații noștri.
Totodată, promovăm o cultură și un mediu de lucru în care angajații noștri interacționează cu respect, politețe și corectitudine, promovând şanse egale pentru toţi. Încurajăm și prețuim un mix divers de oameni, puncte de vedere, talente și experiențe.
Responsabilitate față de clienți
Ne angajăm să oferim servicii de calitate, punând în serviciul clienților experiența vastă, înțelegerea profundă a provocărilor de business, resursele calificate și informațiile disponibile. Misiunea noastră este să construim soluții care îi sprijină pe clienții nostri să ofere noi tipuri de valoare pe piață, să creeze o nouă traiectorie de creștere pentru afacerile lor. Ne străduim astfel să dezvoltăm rezultate care creează un impact important pentru clienții noștri.
Responsabilitate față de parteneri și furnizori
Partenerii cu care colaborăm reflectă standardele noastre etice. Împreună cu ei, punem bazele unor parteneriate de business, de tehnologie și strategice pentru a oferi plus valoarea clienților noștri.
Responsabilitate față de mediu și societate
Ne desfășurăm activitatea într-un mod responsabil față de mediu și societate. Ne dedicăm promovării și dezvoltării comunității locale și sprijinim realizarea proiectelor sociale și umanitare. Ne-am îndreptat atenția către un scop nobil, acela de transforma viitorul unor comunități din România prin proiecte de educație, cultură, susținerea performanței și protejarea mediului. Am transformat acest lucru într-un proiect pe termen lung, în care toții membri echipei TotalSoft se poate implica. Mai jos, sunt doar câteva exemple din ceea ce am reușit să facem până acum.
Investim în educație
Am donat laptop-uri și tablete necesare pentru “școala online” către trei comunități ai căror membri se confruntă cu dificultăți materiale, propunându-ne să dăruim copiilor cu rezultate bune la învățătură o mică fereastră către lumea mare.
Am susținut desfășurarea concursului anual național InfoEducație, Tabăra Gălăciuc, județul Vrancea, care se adresează liceenilor talentaţi şi interesaţi de dezvoltarea aptitudinilor în domeniul aplicaţiilor informatice.
Ne-am alăturat efortului United Way România și campaniei "Schimbarea începe cu noi" pentru a contribui, prin donații și voluntariat, la educația tinerei generații. Doar implicându-ne, ne asigurăm că toți copiii, indiferent de situația materială a părinților, au acces la o educaţie de calitate.Te încurajăm să te implici și tu, să sprijinim împreună programele United Way România. DONEAZĂ. FII VOLUNTAR. ACȚIONEAZĂ ACUM.
Investim în cultură
Am dezvoltat un program de ajutorare a refugiaților din Ucraina, nu doar din punct de vedere material, ci și din perspectivă profesională. Ne-am propus, așadar, să le oferim posiblitatea de a învăța o nouă meserie, să se angajeze în România și să-și poată susține cheltuielile. Toate acestea au fost realizate cu ajutorul colegilor, care s-au implicat personal atât prin donații, cât și ca traineri în programe de internship plătite și dedicate cetățenilor ucrainieni. În 2022 am lansat primul program intensiv de formare pentru consultanți tehnici/SQL developer, ce reunește 14 cursanți cu cetățeniei ucrainiană. În cadrul proiectului nu a fost relevantă pregătirea lor anterioară, ci doar cunoștințele minimale de engleză, pentru a facilita comunicarea cu trainerii, cât și dorința lor de a căpăta noi competențe. La finele intershipului plătit, cursanții au fost integrați de către echipele TotalSoft unde își vor continua ascensiunea profesională.
Alături de Logo, am dezvoltat proiectul cultural internațional “Virtuoso”. Proiectul este construit în jurul personalității muzicale a lui Dimitrie Cantemir, în calitatea sa de personalitate internațională, care a creat legături istorice între diverse culturi. “Virtuoso” propune operele muzicale ale lui Dimitrie Cantemir în România, adaptate și reinterpretate pentru orchestră, în compoziția lui Cengiz Onural, pentru prima dată în istorie.
Am facilitat publicarea cărții în limba română "Dimitrie Cantemir - teoretician și compozitor de muzică turcă", de Eugenia Popescu-Judetz, în parteneriat cu Editura Curtea Veche. Această carte prezintă o serie de monografii și eseuri despre muzica turcă și folclorul românesc, fiind publicată inițial în anul 1999, exclusiv în limba turcă și engleză. Cartea reprezintă un omagiu adus contribuției lui Dimitrie Cantemir în muzică, o latură mai puțin cunoscută la nivel autohton a acestuia.
Susținem proiecte inițiate de Asociaţia Scriitorilor Bucureşti împreună cu alte organizaţii, precum Euro Culturart şi Uniunea Scriitorilor din România. Ne implicăm în promovarea proiectelor multiart - Maratonul de Poezie și Jazz.
Investim în performanță
Am sponsorizat un grup de 6 elevi din cadrul Colegiului Național Sf. Sava care a câștigat premiul I la competiția NASA Ames Research Centre și National Space Society (NSS) cu proiectul SERENDIPITY – o navă plasată în spațiu, independentă de orice planetă, capabilă să susțină 12.500 de oameni, surclasând alte 3000 de echipe internaționale.
Am sprijinit expediţiile lui Alex Găvan, unul din alpiniștii de top ai României la altitudine extremă. Alex îşi propune să urce cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri ale lumii fără oxigen suplimentar şi fără şerpaşi. Până acum, aplinistul român a atins șase dintre aceste vârfuri, dintre care trei au reprezentat Prima Ascensiune Românească: Shisha Pangma (8027m) în 2013; Makalu (8463m) în 2008; Gasherbrum I (8068m) în 2007. Cucerirea vârfurilor Broad Peak (8047m) în 2014; Manaslu (8156m) în 2011; Cho Oyu (8201m) în 2006 a marcat a doua ascensiune românească.
Andrei Purice, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „I. L. Caragiale” din Ploieşti, medaliat cu aur la Olimpiada Balcanică de Informatică în octombrie 2010 a primit premiul “Cea mai promițătoare tânără speranță a IT-ului românesc” în cadrul evenimentului Zilele TotalSoft.
Investim în mediu
Dezvoltăm programe interne centralizate pe reciclare în parteneriat cu administraţia clădirii de birouri de clasă A în care TotalSoft își are sediul central.
Ne-am implicat în programe de reciclare a hârtiei şi cartonului, în parteneriat cu “Copacul de Hârtie”, sau în programe de colectare deșeuri împreună cu “Let’s Do It România”.
Reciclăm consumabilele în parteneriat cu administratorul spațiului în care ne desfășurăm activitatea.