Ghid esențial despre cloud computing, pentru afacerile moderne

 

Companiile stochează numeroase informații valoroase, printre care se numără datele fiscale sau contactele clienților. Păstrarea acestora pe hard disk poate avea mai multe riscuri, cum ar fi, de exemplu, frauda. De aceea, cloud computing reprezintă o soluție ideală pentru toate organizațiile care doresc ca datele să fie salvate din orice loc al lumii, într-un mod sigur și eficient.
Este posibil ca în acest moment să-ți fi făcut o idee despre ce este cloud computing, însă este important să te asiguri că înțelegi cât mai bine cum te poate ajuta acest software în afaceri.

Ce este cloud computing?
Cloud este un model de calcul în care serverele, rețelele, spațiul de stocare, instrumentele de dezvoltare și chiar aplicațiile sunt păstrate și accesate în mod online. Astfel, cloud computing permite livrarea la cerere de servicii de calcul, inclusiv aplicații, spații de stocare și procesare a datelor, exclusiv online.
De obicei, serviciile de cloud computing au pachete flexibile de utilizare, cu prețuri accesibile. Această abordare contribuie la reducerea costurilor de operare ale afacerilor și permite o scalare flexibilă.
În climatul de afaceri modern, aflat în continuă schimbare, administratorii de întreprinderi mici trebuie să acceseze date și aplicații de pe computerele, tabletele sau telefoanele mobile, fie la birou, fie pe teren. Cloud computing oferă acest acces oriunde în lume, printr-o conexiune la internet.

Cum ajută cloud computing întreprinderile mici?
Cloud computing se bucură de o tot mai mare notorietate în rândul brand-urilor moderne, deoarece poate ajuta companiile să economisească timp și bani prin creșterea productivității.

Iată câteva dintre avantajele de top ale adoptării serviciilor cloud:
  • Date accesibile oricând și oriunde - Companiile folosesc cloud computing pentru a accesa informații de business de oriunde. În loc să stocheze date pe computer sau pe un server, cloud computing stochează informațiile online. Acestea sunt disponibile de la un hub central bazat pe web, care oferă angajaților acces instantaneu, din orice locație care are o conexiune la internet.
  • Date actualizate constant - Fișierele găzduite în cloud se află într-un singur loc, iar datele sunt sincronizate automat între toate dispozitivele. Astfel, utilizatorii au întotdeauna acces la ultimul fișier adăugat sau la cele mai recente modificări efectuate pe un document existent.
  • Facilitarea muncii de la distanță - Companiile se bazează adesea pe software specializat pe care angajații nu îl pot avea pe computerele de acasă. Cloud computing permite utilizatorilor să acceseze fișiere și aplicații din domeniu ca și cum s-ar afla la birou.
  • Ușurință în crearea unor copii de rezervă și restaurarea datelor - Pierderea de date afectează mult afacerile, iar acest lucru se poate întâmpla în orice moment din cauza defecțiunilor hardware, de exemplu. Atunci când o organizație stochează sau face copii de rezervă ale datelor, fișierelor și aplicațiilor în cloud, aceste informații rămân în siguranță și sunt în continuare accesibile tuturor, indiferent de moment.
  • Costuri scăzute - În timp ce cumpărarea și întreținerea hardware-ului și a echipamentelor de rețea necesită timp, experiență și bani, un furnizor de cloud computing stochează date, fără toate aceste dezavantaje. Cloud computing îți permite să fii mai flexibil cu bugetul, deoarece reprezintă o cheltuială ușor de gestionat și previzibilă.
Așadar, dacă îți dorești o afacere eficientă, care să funcționeze excelent în mai multe condiții, alege cloud computing. De asemenea, dacă firma activează în industria producției, de exemplu, alege și un ERP productie de la Charisma și multe alte soluții performante, care au rolul de a eficientiza munca în compania pe care o conduci.